maanantai 2. marraskuuta 2020

Entä sitten se hiton huono päivä?

Niinpä. Niitäkin kyllä tulee. Silloin, kun elämä on suurin piirtein mallillaan, on helppoa olla positiivinen. Entä sitten, jos ketuttaa ihan vietävästi? Pitkään kertynyt kuormitus, sopivasti univelkaa ja ärsyttävä naapuri, joka tulee valittamaan juuri, kun olet viikkojen ponnistelujen jälkeen saanut urheasti kammetuksi itsesi haravan varteen. 

Eipä siinä paljon auta, vaikka olisit tehnyt tunnollisesti aamumeditaatiosi, syönyt chiapuurosi ja lausunut peilin edessä viisi positiivista mantraa. Ei lohduta syksyisen luonnon kauneus, koska myrskypilvet alkoivat juuri uhkaavasti nousta pääsi sisäpuolella. Tarvitaan selvästikin erilaisia eväitä... ja ehkä vähän suklaata? Hätätapauksessa riko lasi.

Sisältää tuotesijoittelua. Kortteja löydät Kamala luonto -verkkokaupasta
https://www.elukkamania.fi/

Sosiaalisesta mediasta olemme oppineet, että kaiken pitäisi aina olla hyvää ja kaunista. Jos olemme vielä lukeneet muutaman hyvinvointioppaan ja -blogin, olemme oppineet myös paljon keinoja, millä pystymme parantamaan elämänlaatuamme. Älä ymmärrä väärin, monet keinot todella toimivat! Säännölliset jooga- tai mindfullness-harjoitukset eivät kuitenkaan tee sinusta yli-ihmistä. Jos joudut edelleen elämään ärsyttävän epätäydellisessä maailmassa, olet kaikista hyvistä aikomuksistasi huolimatta... no, (ärsyttävän) epätäydellinen. Siis ihminen. 

Keskityn tässä blogissa enimmäkseen positiivisiin asioihin. Kannustan liikkumaan, ihastelemaan luonnon pieniä ihmeitä ja arvostamaan elämää. Uskon, että jokaisesta päivästä löytyy aina jotakin hyvää ja että tuon hyvän esiin kaivaminen on ensiarvoisen tärkeää hyvinvointimme kannalta. Huonona päivänä näitä juttuja ei vaan jaksa lukea. Tiedätte kaikki sen vähän epäilyttävän tyypin, joka puhkuu päivästä toiseen intoa ja energiaa. Olen itsekin elänyt omassa hyvinvointikuplassani ja tiedän, että sieltä on helppo huudella. Sieltä käsin on myös helppo ihmetellä, miksi ihmeessä kaikki eivät innostu liikunnasta tai jaksa ajatella positiivisesti. Oman hyvinvointikuplan huomaa yleensä vasta, kun siihen tulee reikä. Reiästä käsin alkaa nähdä enemmän.

Jokainen saa joskus rypeä vähän itsesäälissä ja kirota elämää. Ratkaisevaa on se, että nousee lopulta ylös ja toteaa, että nyt riittää. Kun avaa ulko-oven, raikas ilma pääsee sisälle. Katso aurinkoa ja luota tulevaan. Jos aurinko ei paista kuten usein marraskuussa, kuvittele. Keskity hyvään. Ehkei niitä ihan läpimätiä päiviä loppujen lopuksi olekaan.