torstai 25. helmikuuta 2016

Lajiesittely: Lavis

Tänään pääsin tutustumaan Lavis-tunnille, joten tässäpä pieni tutustumiskierros lavatanssijumpan maailmaan! Lavis on hauska, helppo ja hikinen tunti, jossa tanssitaan ilman paria tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock, jive, cha cha ja samba. Tunnilla yhdistellään tanssiaskeleita ja jumppaa samalla tavalla kuin Zumbassa, mutta nyt soivat musiikkina tutut suomalaiset iskelmät kautta vuosikymmenten. Jos siis pidät niistä ja tykkäät tanssia, pidät todennäköisesti myös Laviksesta!

Lavis-tunnille tullessa ei tarvitse osata tanssiaskeleita, sillä niitä oppii kyllä tunnin edetessä. Tarkoitus ei ole muutenkaan ryppyotsaisesti osata kaikkea vaan ennen kaikkea hikoilla ja pitää hauskaa. Kaksi vasenta jalkaakin voi siis mennä ihan oikeaan suuntaan, kunhan uskaltaa heittäytyä musiikkiin mukaan!

Lavis-tunteja on tarjolla eri pituisia, 45 ja 60 minuuttia ainakin. Tänään tanssimme 45 minuuttia. Aloitimme kahdella humpalla, jotka nostivat mukavasti hien pintaan ja hymyn kasvoille. Välillä nostettiin sykettä ja välillä rauhoiteltiin hitaampien tanssien tahdissa. Hyppyjä oli aika paljon, mutta kaikki liikkeet pystyi tekemään myös ilman niitä. Ohjaaja näytti mallia ja antoi luvan fiilistellä omaankin tahtiin silloin, kun valmiit askeleet eivät omille jaloille sopineet. Humpan lisäksi tanssimme foxtrotia, rockia, salsaa, cha chaata, jenkkaa, tangoa ja valssia.

Moni ryhmäläisistämme mietti etukäteen, minkälaiset vaatteet Lavikseen kuuluu laittaa. Vastaus on: ihan tavalliset joustavat liikuntavaatteet ja sisäliikuntakengät. Sinänsä minusta olisi ollut hauskaa laittaa kukka tukkaan ja kellohame, eikä sekään varmasti kiellettyä olisi! Sopisi hyvin tunnin henkeen.


Niinpä siis... kukka tukkaan ja Lavis-tunnille! Minä ainakin menen uudestaan heti, kun saan mahdollisuuden. Hymytakuu on annettu.