lauantai 13. huhtikuuta 2024

Joogatunnin palaute

Oletko huomannut, että joskus juuri oikealla hetkellä tulee joku ihminen, joka tuuppaa oikeaan suuntaan, palauttaa polulle? En usko, että tuo ihminen välttämättä edes tiedostaa olevansa se enkeli, jota juuri nyt tarvittiin. Tosiasiassa hän ei ehkä edes ajatellut tekevänsä mitään erityistä. Mutta niin vaan kävi. Se, mitä hän teki tai sanoi, olikin erityistä sinulle. 


Olit ehkä vähän epävarma ja käännekohdassa. Tiedostit kulkemasi polun tähän astiset vaikeudet ja edessä olevan matkan pituuden, kivet ja karikot. Vertasit ehkä omaa polkuasi jonkun toisen polkuun, joka näytti paljon suoremmalta, kauniimmalta ja kutsuvammalta. Mietit, että pitäisikö kääntyä takaisin. Antaa vain olla? Mutta sitten tulikin se viesti, että ei! Tätä tarvitaan. Jatka samaan malliin.

Minulle näin on käynyt aika usein. Tällä viikolla viimeksi! Sain yinjoogatunnistani maailman ihanimman asiakaspalautteen ❤️ 

"Tunnustan vanhana jääränä ajatelleeni aiemmin, että jooga on ”akkojen juttuja”. Jälleen kerran sain omia asenteitani tuulettaa ja hyvä se. En muista minkä harjoitteen jälkeen olisi ollut tällainen näin hyvä olo. Samalla niin energinen, mutta myös seesteinen, lisättynä notkeuteen ja illan nukahtamiseen, joka oli tyyliin saunalyhdyn sammuminen. Aamulla solmin kengännauhat käyttämättä jakkaraa apuna. Kertoo jotain. Kiitos!" 

Tämän palautteen antoi ensimmäistä kertaa yinjooga-tuntia kokeillut mies. Halusin jakaa palautteen myös teille blogini lukijoille, jotta se kannustaisi mahdollisimman monia muitakin kokeilemaan yinjoogaa. Joskus oman epämukavuusalueen ulkopuolelta saattaa löytyä jotakin arvokasta. Niin minullekin aikanaan kävi.

En ole luonnostani notkea ja ensimmäiselle joogatunnille meneminen jännitti. On toki olemassakin sellaisia fyysisempiä joogatunteja, joilla aloittelijan olo on helposti "notkea kuin norsunpoikanen", mutta lempeillä joogatunneilla oman kehon ehdoilla tekeminen tuntuu yleensä voimaannuttavalta ja kannustaa jatkamaan. Ja kyllähän se notkeuskin sieltä sitten vähitellen kehittyy. Tosin joogassa käy helposti niin, että notkeuden kehittyessä huomaakin sen merkityksen samalla vähentyneen. Ei se, miten pitkälle asennossa menet vaan se, mitä siellä koet. Joogatunti on parhaimmillaan syväsukellus sinuun itseesi.

Yinjoogassa edetään hitaasti ja lempeästi ja asentoja voi tukea apuvälineillä kuten vilteillä, joogatiilillä tai tyynyillä ja siksi se sopii erinomaisesti myös aloittelijoille. Näillä kannustavilla sanoilla kutsun sinut rohkeasti mukaan.

Voit aloittaa vaikkapa tästä lempeästä harjoituksesta.